Om Hjalm

Om Hjalm      

Galeasen Hjalm af Holbæk er af Skibsbevaringsfonden betegnet som et af Danmarks bevaringsværdige træskibe.
»Fonden Galeasen Hjalm af Holbæk« ejer det smukke skib fra 1901.

Januar 2016 overtog NVPRO (Nordvestsjællands Produktionsskole) driften af Hjalm for en 5-årig periode. Ejerskabet ligger fortsat hos fonden. Skibet skal fortsat være hele Holbæks skib og være med til at præsentere det maritime Holbæk. -både inden- og udenfjords.  

Hjalm er en jagtbygget 2-mastet galease. Bygget eg-på-eg i 1901 i Assens. 49,9 bruttoregister & 20,5 nettoregister tons. Længde overalt inkl. bovspryd 31,25 m. Længde i vandlinjen 19,6 m. Bredde 5,67 m. Top af mast over vandlinien 22,5m. Største dybdegang 2,35. Sejlareal 265 kvm.

Galeasen Hjalm er godkendt til sejlads med indtil 38 personer i de indre danske farvande og Østersøen. Hun har fast plads i Holbæk Gl. Havn, der ligger ved bymidten, bus- og jernbanestation med timedrift til København og det øvrige Danmark. 

Alle togter er inkl. sengetøj og 3 lækre måltider dagligt. 

Følg med på Facebook. På “Galeasen Hjalm” finder du de nyeste informationer om livet på og omkring Hjalm.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *